När är bästa tiden att fotografera sitt barn?

En återkommande fråga – När är bästa tiden att fotografera mitt barn?
Om man för första gången ska besöka en fotograf med sitt barn så rekommenderar jag följande:
1. Nyfödd – inom 20 dagar så de fortfarande är ihopkrupna och sover mycket. Det går bra att komma när barnet är kring 1 månad men då är vissa poser svåra då de inte kan krypa ihop på samma vis som i början, är mer vakna och kan ha utvecklat prickar i ansiktet. MEN, vad man kan få är mer fokuserad blick och leende. Wow för sådana bilder! En nyföddfotografering bokas med fördel under graviditeten så att ni blir garanterade en tid.
2. 3-5 månader – Denna ålder är inte så varierande då de inte kan sitta själv utan ligger mer på mage/rygg. Rekommenderar att man väntar till 6-9 månader eller 10-12 månader.
3. 6-9 månader – När barnet hittat stabiliteten och kan sitta själv är en underbar tid att dokumentera. Man får många varierande bilder.
4. 10-12 månader – Här får man som förälder välja att fota sitt barn precis innan de kan gå eller när de kan gå. Jag rekommenderar INNAN för då får man så vackra bilder när de står upp mot en pall/låda, är mer eller mindre på samma ställe (så vida de inte är proffs på att krypa iväg) och man får fler varierande bilder. När de kan gå vill de oftast inte stå still utan drar iväg. Bilderna blir därefter. Om man väljer att fota sitt barn när det kan gå rekommendera jag utomhusfotografering där de har hela parken att äventyra i =)

Kort och gott om de olika fototillfällena under barnets första tid.

Undrar ni något är det bara att ringa eller maila.
/Marie

_________________________________________
MW photo&design AB / Mästerfotograf Marie Walther
Info&förfrågan
Studio i Ramlösa
Ring 0707-447693
nyfödd, familjefotograf, barnfotograf, höstporträtt, fotograf helsingborg, fotograf skåne, fotograf ramlösa, mw photo&design AB, marie walther
0 comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    Fotograf Marie Walther
    Studio: Brunnsallén 241 i Ramlösa

    Mobil: 0707447693
    Mail: info@mwpd.se

    Barnfotograf, familjefotograf, studiofotograf baserad i Ramlösa söder om Helsingborg